15 minutne testenine so lahko enostavne in hitre za pripravo, najbolj pomembno pa je, da so okusne. Zato je res priročno, da imamo nekaj takih receptov na zalogi. Lahko si pogledaš spodaj nekaj mojih predlogov. Jaz obožujem testenine, ker se hitro kuhajo, lepo izgledajo in lahko jih kombiniram s toliko različnimi okusi in teksturami.

Odlično jed iz testenine lahko res pripraviš že v 15-ih minutah ali manj, pri tem pa je pomembno, da upoštevaš nekaj napotkov, ki so spodaj in o njih razmisliš pred kuhanjem.

Napotki za 15 minutne testenine:

– Pripravi si vrelo vodo in vse potrebne sestavine za recept postavi na kuhinjski pult, nato se potem osredotočiš le na kuhanje jedi, ki jo boš lahko hitro pripravil.

– Poskrbi, da gredo testenine najprej v osoljeno vrelo vodo in upoštevaj navodila za kuhanje testenin z embalaže. Priporočljivo je na 100 gramov testenin 1 liter vode z 10 gramov soli.

– Da bo jed iz testenin sočna je zelo pomembno, da shraniš nekaj vode v kateri so se testenine kuhale, ki jo nato kasneje po potrebi dodaš v jed.

– Pri pripravi omake razmisli katere sestavine se kuhajo dlje in začneš s tistimi, prav tako glej, da so narezani koščki manjši, saj so tako kuhani hitro.

– Omako za testenine je treba vedno močno začiniti saj, ko jo enkrat premešaš s testeninami, bodo te zmanjšale okus. Pokušanje je ključ, zato večkrat poskusi in dodaj začimbe po želji.

– Vedno dodaj testenine v omako in ne omako k testeninam. Ker testenine bodo izkoristile vsak delček omake, ki ga bi mi težje postrgali iz posode.

– Pri testeninah je zelo pomembno, da jih zaužijemo takoj, ko je jed pripravljena. Ker se bodo testenine drugače še naprej kuhale, vpijale tekočino, se zlepile in posušile. Poskrbi, da boste vsi za mizo, ko bo jed pripravljena.

– Ne pozabi na posipe! Predvsem sir, lahko je kateri koli trdi ali navaden sir, ki ti je všeč, lahko so sveža zelišča, mlada čebula, oreščki, olja, kisla smetana ali drugo, kar rad dodaš k svojim testeninam.

Kako oživimo testeninsko jed?

Če se nam jed ohladi ali pa smo jo shranili v hladilnik in jo želimo jesti, jo najprej počasi segrevamo in dodajamo malo vode od testenin, ki smo si jo shranili, pri tem mešamo in tako jed nazaj osvežimo.

Sedaj pa lahko pregledaš nekaj receptov za jedi iz testenin, ki so pripravljene v 15-ih minutah ali manj. Vendar pozor, mogoče prvič, ne boš tako hiter/-tra kot si želiš. Naj ti to ne vzame zagona, tudi tukaj velja, da vaja dela mojstra. 

Če katerega od receptov uporabiš, bom vesela, da mi sporočiš kako ti je šlo. Oznaši @t_as_tasty na Instagramu, @tastastyportal na Facebooku. 😉

Recepti za 15 minutne testenine: