Noč čarovnic mi je od najstniških let prav simpatična, saj sem v preteklosti zelo rada gledala grozljivke in sem se z veseljem oblekla v kakšne strašljive pojave.

Temu času pa lahko prilagodimo tudi hrano in skozi leta sem pripravila že marsikaj, zato z vami delim nekaj idej za jedi za noč čarovnic.

Hudičevi prsti

Potrebujemo grisine, olive, suhomesnata dobrota, kot je pršut, slanina ter kakšen namaz, ki ga uporabimo za lepilo, da se pršut prime.

Iz olive oblikujemo trikotnik za noht, pršut ovijemo okoli grisina.

Sladki pajki

Jaz sem naredila kroglico za trup pajka kar iz napolitank (recept lahko pogledaš tukaj), lahko pa uporabiš tudi kakšne druge piškote, biskvit. Potrebuješ le še bombon iz katerega narediš nogice in pa barvne bombončke za oči.

sladki pajki

Pajki iz oliv

Na obložene kruhke odlično pašejo črni pajki iz oliv. Olivo preprosto razrežemo tako, da jo lahko sestavimo v pajka. A pozor! Ne narediti te napake, kot sem jo prvič jaz pred kar nekaj leti nazaj, ko sem pajkom naredila premalo nog. Imajo jih namreč 8 in ne 6. Slike pa od takrat naprej še nisem naredila nove, ampak ideja je vežna, kaj ne?

Zloben namaz

Namaz po želji lahko postrežemo v obliki zlobnega obraza tako, da iz krekerjev naredimo lase, za oči pa uporabimo kuhano jajce, ki ga razpolovimo, dodamo polnjeno olivo. Lahko dodamo tudi še kakšno papriko za usta.

Zlobni piškoti

Spečemo piškote po želji. Nato iz papirja izrežemo zlobni obraz in papir damo na piškot ter posipamo s kakavom ali sladkorjem v prahu.

zlobni piskoti

Jack o’Lantern pita

Lahko pripravimo sladko ali slano pito in zgornjo plast testa izrezljamo kot bučo oz. v Jack o’Lantern obraz s pomočjo nožka in s pripravljenim zapremo pito ter jo spečemo.

strašna pita

Jack o’Lantern torta

Tole bučno Jack o’Lantern torto sem delala nekaj časa nazaj za Malinco. Recept še vedno na njihovi strani tukaj

Drugače pa za dosežen efekt le stalimo čokolado in jo nabrizgamo po želji na vrhu.

Jack o’Lantern piškoti

Te piškote smo doma delali lani, polnila sem jih z čokoladnim namazom in marmelado, klikni za recept.

Piškoti Jack-O-Lantern ⠀

Krvavi piškoti

Slastni piškoti s sladkim prelivom, ki so poškrpljeni s krvjo, ki je pravzaprav jedilna barva. Recept je tukaj.

Halloween arašidove kroglice

Sestavine zblendamo in oblikujemo v kroglice ter uporabimo ovsene kosmiče, da z njimi naredimo oči.

Recepti je na Malinci.

halloween kroglice

Puding čarovnice

V vaniljev puding dodamo zeleno jedilno barvo, puding damo v prozorne kozarčke na katere narišemo obraz čarovnice. Vrh nasipamo z zdrobljenimi piškoti in dodamo piškot za klobuk.

Pica toast z duhci

Okusni pica toast kruhki z duhci, ki so narejeni iz sira. S pomočjo špičastega manjšega noža, iz rezin sira izrezljaš duhce. (Lahko duhca narediš kar po občutku ali uporabiš model za piškote z duhom. Jaz sem si pa narisala duhca na list papirja in ga izrezala ter nato položila na rezino sira in ga z nožem obrezala.)

Točen recept si lahko ogledaš tukaj.

pizza toast z duhci

Mumije na kruhku

Zapeljive mumije na popečenem kruhu, ki je premazan z medeno tartufato. Na vsak kruhek položiš košček pršuta, gor položiš še olivi, ki služita kot oči. Čez pa nabrizgaš sirni namaz, da oblikuješ mumijo in postrežeš. 

Točen recept si lahko ogledaš tukaj.

mumije na kruhku