6 let nazaj sem začela s pisanjem kulinaričnega bloga in deljenjem receptov. Preprosto zato, ker me je kuhanje veselilo in sem uživala v dobri hrani, pripravljeni po mojem okusu ter sem želela izkušnje deliti tudi z drugimi. Z leti sem bila bolj ali manj aktivna, vsekakor pa je ustvarjanje receptov postalo del mene, brez katerega ne morem. Daje mi notranje zadovoljstvo, me sprošča in še posebej vesela sem, če lahko s kakšnim kuharskim namigom polepšam, olajšam dan še kakšni drugi osebi.

To leto ni šlo ravno po mojem načrtu. V svetu se okoli novega virusa dogajajo nenavadne stvari, ki puščajo vpliv na različnih področjih. To občutimo verjetno vsi. Vendar življenje gre naprej in kljub temu, da sem mislila, da bo nova spletna stran končana že pol leta nazaj, sem po najboljših zmožnostih delala naprej in danes je tu. Prenovljena, a ne še čisto končana.

Do sedaj je objavljenih nekaj starejših receptov, ki sem jih morala prevesti, saj je stran sedaj tudi v angleškem jeziku. In čaka me še nekje 150 receptov, ki jih moram vnesti na novo. Kar nekaj časa namreč nisem objavljala recepte na spletni strani, ampak samo na Instagram strani. In veliko teh receptov moram prevesti še v slovenski jezik. Ampak to bom storila postopoma, sproti. Vseeno pa želim narediti korak naprej, zato stran delim med vas že sedaj.

Kaj boš našel na mojem blogu?

Veliko različnih receptov, od sladic, do mesnih, vegetarijanskih jedi. Predvsem enostavnih, hitrih in okusnih. Obdržala bom res tiste, ki so mi dobri in sem jih naredila že večkrat. Objavila bom tudi kakšne postopke, nasvete, kot je recimo Kako doma pripravimo bučni pire?. Ker pa imam super partnerja in sem mama 2-h navihanih malih fantkov, ki mi vzameta veliko časa, energije in po drugi strani dajeta veliko sreče, ne morem brez tega, da kdaj napišem tudi kaj o svojem družinskem življenju.

Priprava in objava vse teh vsebin vzame ogromno časa in vse pripravljam sama. Od tega, da razmislim o jedi, spišem recept, grem v trgovino po sestavine, doma skuham, fotografiram, obdelam fotografije, (najde se tudi kakšen video), spišem besedilo, objavim na spletni strani in družbenih omrežjih, do tega, da na koncu tudi pomijem posodo. Pri tem sigurno naredim nekaj napak, če res najdeš nekaj kar ključno vpliva na razumevanje in uspešnost recepta, mi prosim to javi tukaj, da lahko napako popravim. Nisem pa ravno navdušena nad slovnico, zato me vsak »škrat« tudi ne zmoti.

Vsi recepti na blogu so res preizkušeni in narejeni doma, brez posebne kuhinjske opreme in tudi brez umetnih dodatkov na krožniku ali kasneje predelanih fotografij. Kakšno hrano vidiš, takšna je tudi v realnosti.

Če me spremljaš že od prej, mogoče veš, da sem v preteklosti izdala rokovnik Slasten vsakdan, ki služi za planiranje dnevnih obrokov. Nekaj jih je še na voljo, če ga želiš imeti. Pripravila pa sem izboljšano, spletno verzijo, kjer lahko predloge za planiranje obrokov poljubno natisneš. Mislim, da je Meal planner odličen pripomoček za vas, ki res veliko kuhajo (ali morajo slediti svojim prehranskim navadam), saj z redno uporabo lahko prihraniš veliko denarja in časa, pa tudi jedi so tako bolj kakovostne.

Vabljen/-a, da se prijaviš tudi na e-novičke (poskrolaj po home strani navzdol), kjer občasno dobiš kakšno slastno sporočilo.

Načrtov za naprej je veliko in bodo zelo okusni. Vabljen/-a, da se mi na tej poti pridružiš in kuhaš z mano.

Tamara