Rikotini njoki so lahko doma pripravljeni v 20-ih minutah. Pridejo res puhasto mehki in okusni. Največ dela je le z rikoto, ki ji je potrebno odstraniti odvečno tekočino.

Sestavine nato le premešaš, umesiš, oblikuješ in skuhaš. Pri tem potrebuješ malo spretnosti, a ko enkrat poskusiš, drugič že obvladaš. Le z moko ne smeš pretiravati, uporabiš je res le toliko, da ti pomaga pri oblikovanju njokov, ko se začne testo malo lepiti. Prav tako ne smeš testa preveč mesiti.

Pripravljene njoke lahko dobro pomokaš in shraniš v zaprti posodi ali vrečki v skrinjo in nato zamrznjene skuhaš.

Rikotini njoki se ob kuhanju malo napihnejo, zato lahko pripraviš manjše velikosti. Skuhani so hitro, takoj, ko v vroči vodi priplavajo na vrh, jih odstrani in dobro odcedi.

Nato jih postreži z ljubo omako ali drugo.

Če ti rikota ni všeč, lahko hitre njoke pripraviš tudi iz mascarpone sira po tem receptu tukaj.

Skuhani rikotini njoki pridejo odlični, če jih popečeš na maslu in dodaš še špinačo ter češnjev paradižnik, klikni za recept tukaj.

rikota njoki

Rikotini njoki

Čas kuhanja 20 minut
Količina 2 porciji

Sestavine

  • 250 gramov rikote
  • 20 gramov naribanega trdega sira (Grana padano)
  • 120 gramov ostre moke
  • ½ čajne žličke soli

Navodila

  • Rikoti najprej odstranimo odvečno tekočino tako, da jo zavijemo in počasi stisnemo preko čiste kuhinjske krpe ali jo dobro pretapkamo s kuhinjsko brisačko ali pa za pol ure pustimo na cedilu.
  • Rikoto nato damo v posodo, skupaj z naribanim sirom, moko in soljo ter premešamo, da se poveže. Nato nadaljujemo z oblikovanjem v kroglico na pultu, a ni treba veliko mesiti, nato jo razpolovimo ter povaljamo v svaljek. Pri tem si pomagamo z moko takoj, ko se testo malo lepi in dodamo le toliko moke, da lažje oblikujemo.
  • Svaljka narežemo na manjše njoke. Skuhamo jih v vroči, soljeni vodi in jih odstranimo takoj, ko priplavajo na površje in se malo napihnejo.
    Dobro jih odcedimo in postrežemo po želji.
Natisni PIN