Bučni njoki so enostavna in okusna jed, ki jo jeseni pogosto delam doma. Če imaš na zalogi bučni pire (ki je kar ena bolj pomembnih sestavin za jesenske jedi), lahko te njoke pripraviš tudi v 15-ih minutah! Če te zanima kako delam bučni pire doma, klikni tukaj. Bučni njoki so eni mojih najljubših, ker obožujem oranžno barvo, sladek vonj in okus ter mehkobo, ko v kakšnega zagrizem. Najraje postrežem bučne njoke s preprosto sirovo omako, maslena omaka z žajbljem je tudi zelo priljubljena ali pa kakšna mesna omakica, od peke v pečici. Njam! Katero omako pa bi ti postregel/-la s temi oranžnimi, puhastimi in okusnimi blazinicami?

Bučni njoki so super, zelo rada pa imam tudi te iz mascarpone sira. 

Bučni njoki

Čas kuhanja 15 minut
Količina 4 porcije

Sestavine

  • 500 gramov bučnega pireja
  • 2 žlički soli
  • 200 gramov ostre moke + več za oblikovanje

Navodila

  • Uporabljam domači bučni pire. To samo pomeni, da sem bučo narezala in v pečici pekla z nekaj olivnega olja, dokler se ne zmehča ter jo nato zmiksala do gladke mase. Mene olupek pri Hokkaido buči ne moti, ampak če vas ja, bučo prej olupite.
  • Za pripravo okusnih bučnih njokov moramo vse 3 sestavine zmešati in zgnesti v testo. Z rokami ga razvaljajmo v obliko vrvi s pomočjo več moke in jo razrežemo na manjše koščke, da dobimo njoke. Kuhamo jih v vroči, slani vodi, dokler ne pridejo na površje, dobro odcedimo in postrežemo s svojo najljubšo omako.
Natisni PIN