Ali Halloween po Angleško. Večkrat slišim, da ljudje komentirajo kako jim ni všeč, da se vedno bolj praznuje tuje praznike in običaje, ki z nami nimajo veliko veze. Vendar ali veste, da za noč čarovnic temu ni tako? Že res, da so Američani veliko bolj skomercializirali aktivnosti na zadnji dan oktobra in odlično prodajajo vse maske, zabave, hrano, pripomočke, dogodke. Vendar osnovni namen noči čarovnic je, da se prežene zle duhove. In ti običaji naj bi po mnenju nekaterih izvirali prav iz Evrope. Meni sicer to ni bistvenega pomena, važno mi je, da se na ta dan zabavamo, družimo in imamo lepo. Če s tem preženemo še škodoželjne duše, pa toliko bolje! 🙂

Letos sem z vami že delila recept za Pajke in pa Krvave piškote. Pobrskala pa sem še po receptih iz preteklosti in upam, da vam bodo navdih ter pomoč pri pripravi vaših kreacij doma. 😉

Obraz na krožniku

Zlobni piškoti

Za recept kliknite TUKAJ

Za recept kliknite TUKAJ

Hudičevi prsti

Za recept kliknite TUKAJ

Pajkova mreža na juhi

Mini kruhki s pajki iz oliv

Svojo najljubšo juho lahko okrasite s pajkovo mrežo iz kisle smetane. To le nabrizgate na juho tako, da najprej narišete 1 velik krog nato v ta krog še en krog in tako naprej po želji. Iz sredine krogov nato potegnete črno z zobotrebcem, ki naj gre preko zadnjega kroga ter ponavljate, dokler ne dobite končano obliko mreže. Smetano sem dala kar v kot navadne kuhinjske vrečke, ki sem ji nato odrezala špičko in previdno brizgala.

Glejte, da ne boste ponovili iste napake kot jaz, saj pri pripravi te jedi nisem bila pozorna na število nogic, ki jih ima pajek. 8 in ne 6! So me opozorili. Ampak fotografije se ne da popraviti, ideja je pa še vedno dobra, kajne? ???? Uporabite črne olive, jih po dolžini prerežite in eno polovico uporabite za trup iz ostale polovice pa narežite nogice. Enostavno, kajne?

Strmeči piškoti

Naredite testo za piškote po želji, vzamete željen model za piškote in jih naredite, nato pa iz testa oblikujete še male kroglice, ki bodo služile kot oči. Piškote spečete, nato pustite, da se ohladijo. Nato naredite čokoladno glazuro ali uporabite kakšen namaz s katerim premažete piškote, gor nalepite kroglice ter na njih stisnete še čokoladno pikico, da izgledajo kot oči. ????