Kaj je pravzaprav pomembno preden se lotimo načrtovanja obrokov? Delo si bomo olajšali z odgovori na ta 4 vprašanja:

  1. Koliko obrokov je potrebno načrtovati?

Za tiste, ki ste z načrtovanjem obrokov šele začeli, je priporočljivo, da se lotite le enega obroka na dan, mogoče kosila ali večerje in potem dodajate glede na potrebo in zmožnosti. Medtem, ko tisti, ki aktivnost že obvladate, lahko pripravite večje število obrokov.

  1. Kakšne obroke potrebujem?

Med tem, ko imate pregled nad tedenskimi obveznostmi, izberite recepte za obroke, ki bodo najbolj primerni za določen dan. Recimo, če imate takoj po službi obveznosti in pridete domov šele zvečer, si verjetno želite, da vas večerja že čaka na mizi, zato uporabite hiter in enostaven recept. Poleg tega koliko časa imate vi na voljo, je pomembno tudi koliko časa je potrebno za določen recept, zato izbirajte previdno.

Priročno je narediti vzorec obrokov, ki nam olajša izbiro receptov. Recimo, če imate radi pico, lahko določite, da je petek dan za pico in izberete recept po želji.

  1. Kako si bom zapomnil/-a tedenski načrt obrokov?

Pri izvedbi načrtovanih obrokov morate biti sproščeni, zato je pomembno, da imate načrt in recepte nekje zapisane, da se lahko na njih zanašate.

»Slasten vsakdan« je odličen pripomoček ravno za to priložnost. Lahko pa si umislite tudi drug način, ki vam ustreza.

slasten vsakdan

  1. Kateri je moj plan B?

Tudi najbolj spretni načrtovalci obrokov lahko doživijo nepričakovane ovire v dnevnem razporedu, zato je potrebno v načrtovanju upoštevati tudi to. Lahko je plan B vaš najljubši recept, ki ga vedno načrtujete ali pa je to le skrb, da so v hladilniku na zalogi jajca za hitro omleto.

Vir in foto: thekitchn.com