Brokolijeva juha

brokolijeva juha

Kremasta brokolijeva juha s proseno kašo.

Da pri juhah dosežemo kremasto teksturo ni vedno potrebno dodati mlečnih izdelkov. Lahko dodamo tudi žita saj, ko jih zblendamo, se lepo zagostijo in dobimo kremasti efekt.

Za to juho ne potrebujemo veliko sestavin, glavni pa sta brokoli ter prosena kaša. Po želji lahko dodate na koncu še žlico kisle smetane, če res ne morate brez nje. Sama je nisem. Odlično pa se zraven podajo čipke iz topljenega trdega sira, zato nikar ne pozabite na njih. Mmmm… 😀 Previdno pa, da jih ne pustite preveč dolgo v pečici, saj če se obarjajo rjavo, več ne bodo dobrega okusa, lahko potegnejo po zažganem.

In pa pozor, ko se juha ohladi, se še bolj zagosti.

brokolijeva juha recept

Brokolijeva juha
Čas – 30 minut; Težavnost – lahka; Količina – 4 porcije.
Natisni
Sestavine
 1. 260 gramov brokolija
 2. Polovica čebule
 3. 60 gramov prosene kaše
 4. 30 gramov naribanega trdega sira
 5. Črni sezam
 6. Zelena v listih ali koriander
 7. Sol
 8. Poper
 9. Olivno olje
Navodila
 1. Najprej olupimo in nasekljamo čebulo. V kozico damo malo olivnega olja in prepražimo čebulo. Dodamo proseno kašo (ki smo jo prej sprali pod vodo) in zalijemo s 6 decilitri vroče vode ter kuhamo 5 minut.
 2. Dodamo zeleno in solimo ter popramo. Nato pa dodamo narezan brokoli ter kuhamo še vsaj 10 minut, da se brokoli in kaša zmehčata.
 3. Med tem časom pripravimo čipko iz sira. Trdi naribani sir damo na velik pekač s peki papirjem v kupčkih in v pečico za 5 min oz., le toliko, da se sir stopi in malenkost obarva rumeno, nato odstranimo iz pečice in pustimo, da se ohladi in strdi.
 4. Nato juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, po okusu še začinimo in postrežemo s posipanim črnim sezamom ter sirovo čipko.
T as Tasty http://tastasty.com/

brokoli recept

Od | 2018-03-20T14:21:56+00:00 marec 20, 2018|0 komentarjev

Avtor:

Ljubiteljica kulinarike in spleta.

Pusti komentar