Recepti za noč čarovnic

noč čarovnic recept

Ali Halloween po Angleško. Večkrat slišim, da ljudje komentirajo kako jim ni všeč, da se vedno bolj praznuje tuje praznike in običaje, ki z nami nimajo veliko veze. Vendar ali veste, da za noč čarovnic temu ni tako? Že res, da so Američani veliko bolj skomercializirali aktivnosti na zadnji dan oktobra in odlično prodajajo vse maske, zabave, hrano, pripomočke, dogodke. Vendar osnovni namen noči čarovnic je, da se prežene zle duhove. In ti običaji naj bi po mnenju nekaterih izvirali prav iz Evrope. Meni sicer to ni bistvenega pomena, važno mi je, da se na ta dan zabavamo, družimo in imamo lepo. Če s tem preženemo še škodoželjne duše, pa toliko bolje! 🙂

Letos sem z vami že delila recept za Pajke in pa Krvave piškote. Pobrskala pa sem še po receptih iz preteklosti in upam, da vam bodo navdih ter pomoč pri pripravi vaših kreacij doma. 😉

Obraz na krožniku

obraz na krozniku

Obraz na krožniku
Čas – 20 minut; Težavnost – enostavna; Količina – namaz za 4 osebe.
Natisni
Sestavine
 1. 180 gramov rdečega fižola v pločevinkah
 2. 100 gramov zelenih oljk, polnjenih z rdečimi papriko
 3. 3 inčuni s kaprami
 4. Črni poper
 5. Sol
 6. 1 jajce
 7. Krekerji
Navodila
 1. Najprej naredimo trdo kuhano jajce. (Jajce damo v vročo vodo in kuhamo do 12 minut.) V tem času lahko v mešalnik za hrano date vse druge sestavine, kot so rdeči fižol, zelene olive (prihranimo 1 za oči), inčune s kaprami in začinite s soljo (previdno, ker so slane že druge sestavine) in poprom. Če se vam zdi namaz presuh, lahko dodate malo vode.
 2. Nato pripravljeno serviramo na krožnik v obliki kroga. Nanj položimo olupljeno jajce, ki smo ga prerezali na pol tako, da zgleda kot dvoje oči.
 3. Na rumenjak položimo še košček olive. Krekerje lahko postrežemo na krožniku tako, da zgledajo kot lasje.
T as Tasty http://tastasty.com/

Pajkova mreža na juhi

pajkova mreza

Svojo najljubšo juho lahko okrasite s pajkovo mrežo iz kisle smetane. To le nabrizgate na juho tako, da najprej narišete 1 velik krog nato v ta krog še en krog in tako naprej po želji. Iz sredine krogov nato potegnete črno z zobotrebcem, ki naj gre preko zadnjega kroga ter ponavljate, dokler ne dobite končano obliko mreže. Smetano sem dala kar v kot navadne kuhinjske vrečke, ki sem ji nato odrezala špičko in previdno brizgala.

Hudičevi prsti

 

hudicevi prsti recept

Hudičevi prsti
Čas – 20 minut; Težavnost – enostavna; Količina – prigrizek za 2 osebi.
Natisni
Sestavine
 1. 10 dolgih grisinov
 2. 10 kosov tanko narezanega pršuta ali podobne suhe mesnine
 3. 5 oliv
 4. 50 gramov sirnega namaza z okusom hrena
Navodila
 1. Najprej razpolovimo olive in vsako posebej na enem koncu odrežemo z leve in desne strani tako, da dobimo špičast noht.
 2. Vzamemo grisin in ga malo več kot čez polovico namažemo z namazem in na vrh pritrdimo noht, ki se bo zaradi namaza lepo prijel.
 3. Nato pa ga še ovijemo s pršutom in nadaljujemo dokler ne naredimo vseh 10 prstov. Serviramo in hitro postrežemo, saj se s časom grisini zmehčajo.
T as Tasty http://tastasty.com/

Mini kruhki s pajki iz oliv

pajki na kruhu

Glejte, da ne boste ponovili iste napake kot jaz, saj pri pripravi te jedi nisem bila pozorna na število nogic, ki jih ima pajek. 8 in ne 6! So me opozorili. Ampak fotografije se ne da popraviti, ideja je pa še vedno dobra, kajne? 🙂 Uporabite črne olive, jih po dolžini prerežite in eno polovico uporabite za trup iz ostale polovice pa narežite nogice. Enostavno, kajne?

Zlobni piškoti

zlobni piskoti

Zlobni piškoti
Čas – 50 minut Težavnost – lahka Količina – 35 piškotov
Natisni
Sestavine
 1. 100 gramov zmehčanega masla
 2. 1 jajce
 3. 70 gramov mletih bučnih semen
 4. 150 gramov moke (pol gladke in pol ostre) + še malo za valjanje
 5. 50 gramov sladkorja
 6. 1 vrečka vaniljevega sladkorja
 7. 1 jedilna žlica kakava v prahu
Navodila
 1. Najprej damo v plastično posodo maslo, jajce, bučna semena, moko, vanilja sladkor in navadni sladkor ter premešamo. Nadaljujemo z rokami in oblikujemo sestavine v povezano testo ter ga damo za vsaj 15 minut v hladilnik, da se strdi.
 2. Nato testo razvaljamo na malenkost moke in naredimo piškote s poljubnim modelom – jaz sem uporabila okroglega, ki spominja na oblaček. Piškote zložimo na peki papir na pekač in jih pečemo v prehodno segreti pečici na 180 stopinjah Celzija.
 3. Pustimo, da se ohladijo, med tem časom pa lahko pripravimo svoje zlobne obraze tako, da narišemo enega (ali več) na papir ter ga nato izrežemo s škarjami.
 4. Postopoma naredimo obraze na piškotih tako, pa ta papir položimo na piškot, potresemo s kakavom in odmaknemo papir tako, da na piškotu ostane zlobni obraz. Sama sem pod piškot prav tako položila papir, da sem lahko polovila odvečni kakav in ga ponovno uporabila.
T as Tasty http://tastasty.com/

Strmeči piškoti

strmeci piskoti

Naredite testo za piškote po želji, vzamete željen model za piškote in jih naredite, nato pa iz testa oblikujete še male kroglice, ki bodo služile kot oči. Piškote spečete, nato pustite, da se ohladijo. Nato naredite čokoladno glazuro ali uporabite kakšen namaz s katerim premažete piškote, gor nalepite kroglice ter na njih stisnete še čokoladno pikico, da izgledajo kot oči. 🙂

Od | 2017-10-27T10:37:01+00:00 oktober 27, 2017|0 komentarjev

Avtor:

Ljubiteljica kulinarike in spleta.

Pusti komentar