Razstavljena polnjena paprika

filana paprika recept

Poenostavljena jed z okusom polnjene paprike.

Polnjena paprika je meni ena bolj okusnih jedi in pri njej imam najraje omako in papriko. 🙂 Vendar sama sem jo pripravljala mislim, da le 2x v življenju, ker imam občutek, da je za njo potrebno veliko časa, pa še spretnosti, da res lepo uspejo.

Zato sem pomislila, da si delo malo olajšam in naredim razstavljeno polnjeno papriko. 🙂 To je polnjena paprika z sestavinami, ki jih uporabim za to jed, z eno izjemo – paprike niso polnjene! To je res preprosta in hitra rešitev za približanje original polnjeni papriki. Okusi so zelo podobni in so mene totalno osvojili, zato upam, da bo všeč tudi vam. Kar je pa še posebej privlačno pri receptu, je pa to, da vse sestavine le damo v lonec in se kuhajo, med tem časom pa si lahko pripravimo še kakšno prilogo (jaz sem dodala kar kuhan krompir v kosih) ali pa opravimo kakšno drugo delo.

Pri pripravi smo le pozorni, da ne dodamo preveč vode, saj želimo, da se s kuhanjem sama zgosti. Jed še bolj okusna, če bo nekaj časa počivala. 😉

Vam je všeč ideja o razstavljeni polnjeni papriki?

polnjena paprika recept

Razstavljena polnjena paprika
Čas – 1 ura in 10 minut; Težavnost – lahka; Količina – 7 porcij.
Natisni
Sestavine
 1. 500 gramov mešanega mletega mesa
 2. 3 stroki česna
 3. 1 čebula
 4. 3 paprike (lahko vsaka drugačne barve)
 5. 2 konzervi pelati paradižnika (800 gramov)
 6. 100 gramov riža
 7. 1 čajna žlička mlete paprike
 8. 1 jedilna žlica rjavega sladkorja
 9. Olivno olje
 10. 1 lovorjev list
 11. Ščepec timijana
 12. Ščepec majarona
 13. Sol
 14. Poper
Navodila
 1. Na olivnem olju za nekaj minut prepražimo nasekljano čebulo, da postekli. Vmes lahko do gladkega zmiksamo vsebino 2h konzerv paradižnika, ki smo ji dodali rjavi sladkor.
 2. Potem v lonec dodamo mleto meso in prepražimo, da spremeni barvo. Paprike očistimo in jih narežemo na kocke ter dodamo k mesu. Na meso dodamo še začimbe (sol, poper, lovorjev list, mleto papriko, majaron, timijan).
 3. Nato prelijemo s paradižnikom, dodamo še vodo, nekje pol litra, pokrijemo s pokrovom ter kuhamo 35 minut. Občasno premešamo.
 4. V jed dodamo še riž in kuhamo dodatnih 15 minut, da se riž skuha. Med tem časom po potrebi zalijemo z vodo, drugače pa pustimo, da se jed sama lepo zagosti.
 5. Na koncu poskusimo in po okusu dodamo še začimbe, drugače pa lahko jed postrežemo s kosom kruha, kuhanim krompirjem ali drugo po želji.
T as Tasty http://tastasty.com/

razstavljena polnjena paprika

Od | 2017-05-11T09:12:46+00:00 maj 11, 2017|1 komentar

Avtor:

Ljubiteljica kulinarike in spleta.

1 komentar

 1. sasa 21. 3. 2018 at 15:00 - Reply

  To si se pa res genialno spomnila! Res prisparamo veliko dela in “pocarije”.

Pusti komentar