Goveji zrezki po moje

goveji zrezki

Mehki goveji zrezki v omaki iz zelenega popra in gorčice skupaj s pretlačenim krompirjem in brokolijem.

Saj veste kaj pomenijo mehki goveji zrezki, kajne? Da se kuhajo zelooooo dolgo. 😀 Ampak nič zato, saj med tem časom lahko postorimo kaj drugega, le vsake toliko moramo malo pogledati v posodo, da se nam jed ne zažge. Absolutno pa morajo biti goveji zrezki mehki in, če se mene vpraša celo taki, da že skoraj razpadejo samo ob tem, ko jih zabodemo z vilico. 🙂

Ti goveji zrezki so mi zelo všeč, saj imam rada dobro začinjeno meso in tokrat sem si dala duška z zelenim poprom, ki je sveže pikanten, kar pa oblaži razkuhana čebula, ki vleče na sladko ter kremasta smetana. Uporabila pa sem še 2 začimbi znamke Three Kings, ki odlično izpopolnjujeta jed: drobljene liste koriandra in gorčico v prahu. Vedno bolj sem navdušena nad njihovo ponudbo, saj vse kar sem do sedaj poskusila, ni niti malo razočaralo. Poglejte kako široko ponudbo začimb imajo na strani tukaj.

Če ste že malo naveličani navadnega pire krompirja za prilogo, vam bo ta predlog za grob pire iz krompirja in brokolija prijetna sprememba, pa še enostaven je za pripravo. Nisem dodajala vseh sestavin, ki po navadi damo v pire, saj so zrezki z omako tako zelo polni okusna, da več po moje ni potrebno.

Dober tek! 😉

mehki zrezki

Goveji zrezki po moje
Čas – 2 uri in 20 minut; Težavnost – lahka; Količina – 4 porcije.
Natisni
Sestavine
 1. 4 goveji zrezki / 480 gramov
 2. 1 velika čebula
 3. 1 velika žlica zelenega popra
 4. 2 veliki žlici smetane za kuhanje
 5. 3 čajni žlici rumene gorčice v prahu (Three Kings) 
 6. 2 čajni žlici koriandra (drobljeni listi) (Three Kings) 
 7. 2 jedilni žlici olivnega olja
 8. Sol
Priloga
 1. 4 krompirji / 350 gramov
 2. 250 gramov brokolija
 3. Sol
Navodila
 1. Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da postekli, nato popečemo zrezke za par minut na obeh straneh.
 2. Dodamo začimbe (zelen poper, gorčica v prahu, koriander in sol) in zalijemo z vodo ter kuhamo nekje do 2 uri, da se zrezki zmehčajo. Ob tem občasno premešamo in dolijemo vodo, na koncu pa gledamo, da tekočina toliko izpari, da je omakica od razkuhane čebule malo zgoščena in ni potrebno uporabiti gostila.
 3. Med tem časom olupimo in narežemo krompir in narežemo brokoli. Ko imamo občutek, da bodo zrezki kmalu zmehčani, damo kuhati krompir za 20 minut in jim po 10ih minutah dodamo še brokoli. Vse skupaj posolimo in, ko je zelenjava skuhana, odcedimo vodo ter le nekajkrat pomendramo z mečkalcem za krompir, da dobimo grob pire.
 4. Ko so zrezki zmehčani, v omako vmešamo še smetano za kuhanje in pokuhamo par minut ter postrežemo s prilogo.
T as Tasty http://tastasty.com/

gorčični zrezki

Od | 2017-02-07T11:31:45+00:00 februar 7, 2017|0 komentarjev

Avtor:

Ljubiteljica kulinarike in spleta.

Pusti komentar